Vidić se oprašta od Old Traforda (VIDEO)

Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić u utorak uveče na meču sa Hal Sitijem poslednji put igraće za ’Crvene đavole’ na Old Trafordu.

Srpski fudbaler Nemanja Vidić došao je u Junajted iz moskovskog Spartaka za sedam miliona funti i u klubu je proveo osam i po godina, a na leto će preći u Inter.

– “Ne žalim ni za čim. Dao sam ovom klubu 100% sebe i svoje vreme ovde uvek ću smatrati najboljim delom karijere- “, kazao je Vidić za Dejli Ekspres.

Tokom svog boravka u Junajtedu Vidić je pet puta bio šampion Premijer lige, a 2008. godine postao je i šampion Evrope.

– “Iza mene je osam odličnih godina. U stvari sedam, pošto nam sada ne ide baš najbolje. Nijednog trenutka nisam pomišljao da ostanem u Engleskoj, pošto je Junajted jedini klub ovde za koji bih mogao da igram. Toliko me divnih uspomena veže za ovo mesto – nisam mogao ni da zamislim da ću osvojiti 15 trofeja, uključujući LŠ i pet puta Premijer ligu- “, kaže Vidić.

Srpski fudbaler ističe da mu je Junajted mnogo značio u fudbalskom, ali i u ljudskom smislu.

– “Igrao sam za najvećeg menadžera Aleksa Fergusona i mnogo sam naučio, na terenu i van njega. Mančester Junajted učini da se osećate delom porodice, bilo je to izvanredno iskustvo. Ovde sam se razvio kao čovek- “.

U duelu sa Hal Sitijem (utorak, 20.45) Vidić će 299. put obući dres ’Crvenih đavola’, a ako bude fizički spreman, u duelu sa Sautemptonom doći će do jubilarnog broja 300.

Nastupa bi bilo još više da Vidić zbog povrede kolena nije propustio drugi deo sezone 2011/2012, kao i tri meseca naredne sezone. Lepih trenutaka je mnogo, a Vidić izdvaja jedan.

– “Finale Lige šampiona 2008. godine. Ne osvaja se Liga šampiona svake godine – klub ju je osvojio samo tri puta i imao sam sreće da budem deo jednog od tih timova- “, rekao je Vidić sećajući se finala u kojem je Junajted posle boljeg izvođenja penala savladao Čelsi na Lužnjikiju.

– “A i slavili smo u Moskvi, gde sam ja igrao za Spartak godinu i po dana. Vratio sam se na taj stadion da podignem trofej i to je moja najdraža uspoeman. Nikada neću zaboraviti tu fantastičnu noć, ona će uvek biti sa mnom- “, dodaje srpski štoper.

Privremeni menadžer Mančester Junajteda Rajan Gigs izjavio je da će tim dati sve od sebe da pobedi Hal Siti, kao i da je srpski štoper – “verovatno najbolji defanzivac sa kojim je igrao u karijeri- “.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock