Nalazite se ovde: Početna

Krstajić: Kad vređaju jednog Novaka Đokovića, zašto ne bi i nas...

El. pošta Štampa PDF

Krstajić je sadašnju situaciju oko nacionalnog tima uporedio sa onom 2006. godine, pred polazak na Svetsko prvenstvo u Nemačku, na kome je učestvovao kao igrač.

Trener u reprezentaciji Srbije i nekadašnji fudbalski as, Mladen Krstajić, razočaran je pokretanjem priče o smeni sektora Slavoljuba Muslina nakon plasmana Srbije na Mundijal.

– Što se smene selektora Muslina tiče, čitam, ćutim, gledam i ne verujem šta se radi. Kao da svaki dan mora da ima svoju senzaciju. Mi uvek imao dva rivala, jednog na terenu, a drugog “sa strane”. Uvek su gori ti “bočni vetrovi” nego protivnici na terenu, jer se predstavljaju kao saveznici. Ali, to je Srbija, i ovde je uvek tako, svako radi na tome da ti ospori uspeh. Pa kad vređaju jednog Novaka Đokovića, koji je naš najbolji brend u svetu, zašto ne bi i nas, fudbalere i trenere...".

Krstajić je sadašnju situaciju oko nacionalnog tima uporedio sa onom 2006. godine, pred polazak na Svetsko prvenstvo u Nemačku, na kome je učestvovao kao igrač.

– U Nemačku smo na Mundijal otišli kao prvi u teškoj grupi, sa samo jednim primljenim golom u kvalifikacijama i sa velikom pompom u tom trenutku. Onda su se pojavili ti “bočni vetrovi” o kojima pričam. Krenuli su saveti “stručnjaka” kako da igramo, ko da putuje, a kad im to nije prošlo, počelo je omalovažavanje igrača i trenera. Nažalost, dobili smo najjaču moguću grupu, i nismo prošli dalje pa smo u otadžbini dočekani na nož. Pojedinci su stvorili atmosferu da treba da postanemo, maltene, svetski prvaci, što je bilo nerealno. Sada ćemo raditi na tome da psihološki pripremimo igrače, da ne nasedaju na provokacije od domaće i inostrane javnosti i raznoraznih “stručnjaka”, dodao je Krstajić.

Osvrnuo se i na razloge nepozivanja nekih naših internacionalaca i naveo da vrata reprezentacije nisu nikome zatvorena, i da će Muslin uskoro zvati nove igrače u ekipu.

– Svi srpski fudbaleri su na skeneru, pa tako i Sergej Milinković – Savić, Marko Grujić, Andrija Živković, Miloš Veljković, Nemanja Maksimović, Nemanja Radonjić. U novembru nas očekuju dve prijateljske utakmice u Aziji, pa će Muslin dati priliku i mlađim igračima da se dokažu i pokažu. Niko ne može da razmišlja da je najbolji i da mora da igra. Kada si u ekipi, moraš da se uklopiš, a ne da kao pojedinac vedriš i oblačiš. Navešću svoj primer. Kada sam otišao u Nemačku ušao sam u kolosek sa ostatkom tima, ako oni idu u provaliju, idem i ja i zbog toga sam deset godina bio standardan u Bundesligi. To je savet za mlađe, jer će kvalitet uvek isplivati, zaključio je jedan od najbližih saradnika selektora Slavoljuba Muslina.

Povezane teme :

» Krstajić sve bliži promociji u selektora Srbije

Ni Piksi, ni Paun, već Mladen Krstajić?Vršilac dužnosti selektora Srbije, , mogao bi "orlove" da vodi i u Rusiji. i , klupski treneri koji su posle rastanka FSS i Slavoljuba Muslina, važili za glavne kandidate da sednu na klupu Srbije i...

» Krstajić: Antić da se spusti na zemlju

Najiskusniji fudbaler šampiona Srbije veruje da bi bilo bolje da selektor prizna neuspeh u Južnoj Africi. Defanzivac Partizana je zamerio Radomiru Antiću što ne želi da prihvati odgovornost za učinjeno na Mondijalu. Mladen Krstajić koji je...

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži