Nalazite se ovde: Početna

Plasman na Svetsko prvenstvo napunio kasu FSS-a

El. pošta Štampa PDF

Pobeda nad Gruzijom koja je "Orlovima" donela direktan plasman na Mundijal obezbediće Fudbalskom savezu Srbije veliku finansijsku dobit.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo drugi put od osamostaljenja zemlje, pošto je u ponedeljak savladala Gruziju i zauzela prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi ispred Irske i Velsa.

Plasman na Mundijal obradovao je ljubitelje fudbala u Srbiji, a nema sumnje da će i čelnici Fudbalskog saveza Srbije biti oduševljeni kada na red dođe naplata bonusa.

Zvaničnih informacija o tome koliko će svaka selekcija koja se plasira na Mundijal zaraditi novca još uvek nema ali su se inostrani mediji bavili ovim pitanjem prethodnih nedelja i došli do određenih podataka.

Za sada se sve bazira na nezvaničnim informacijama "izvora iz Ciriha" ali su i one dovoljne da se stekne uvid u to koliko će Fudbalski savez Srbije zaraditi na uspehu "Orlova".

Procena je da će FIFA izdvojiti oko 700 miliona dolara na ime bonusa Savezima i osiguranja za fudbalere koji će uzeti učešće na planetarnoj smotri u Rusiji.

Sam plasman na Mundijal trebalo bi da donese FSS-u 2.500.000 dolara, a učešće u grupnoj fazi, bez obzira na ostvarene rezultate, dodatnih 10.000.000 dolara. Saberite dve cifre i dolazimo do zarade od 12.500.000 dolara u startu, bez TV prava, sponzorskih ugovora i ostalih prihoda!Nakon što FIFA izađe sa zvaničnim ciframa očekuje se da Fudbalski savez Srbije otkrije koliko će iznositi bonusi igračima i članovima stručnog štaba za plasman na Mundijal.

Sigurno je samo to da će kasa srpske kuće fudbala nakon planetarne smotre u Rusiji biti značajno punija, a ukoliko naš nacionalni tim uspe da dogura do završnice Mundijala suma će biti značajno veća od gore navedene.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži