Nalazite se ovde: Početna

Lacio otkupio od Genka preostalih 50% prava na Milinković-Savića!

El. pošta Štampa PDF

Rimljani su za 9.000.000 evra otkupili od Genka 50 odsto procenata koji su pripadali Belgijancima od naredne prodaje srpskog veziste.

Ako se stvari budu odvijale normalnim tokom kao i do sada, sledećeg leta će Sergej Milinković-Savić biti zvezda fudbalske pijace u Italiji. Popularni SMS je uz Dibalu, Donarumu i ostale, igrač je koji bi trebalo  da obeleži Seriju A u narednih desetak godina.

Naravno, ako ostane u Seriji A za to vreme. A velike su šanse da hoće... Inter je bio spreman da plati 40.000.000 evra, Juventus je nudio 45.000.000 plus 5.000.000 evra... Ali su odbijeni. Lacio nikako nije želeo da proda Sergeja ovog leta jer je već popunio kasu prodajama Bilje, Keite, Huda i ostalih.

Gazda Lotito i direktor Tare veruju da će Sergej vredeti još više sledećeg leta i da će tada neko platiti njihov zahtev od 70.000.000 evra za obeštećenje. A pre toga su rešili jedan problem koji ih je žuljao...

Lacio je ovih dana postao vlasnik celog ugovora Sergeja Milinković Savića i što je najbitnije ide mu celo obeštećenje od naredne prodaje. Naime, Rimljani su za 9.000.000 evra otkupili od Genka 50 odsto procenata koji su pripadali Belgijancima od naredne prodaje srpskog veziste. Lacio je pre dve godine platio 9.000.000 evra za obeštećenje Genku uz opciju da belgijskom klubu pripadne 50 odsto od sledećeg transfera Milinković Savića ili da Lacio tih 50 odsto otkupi po fiksnoj klauzuli od 9.000.000 evra pre eventualnog transfera.

Tako ceo transfer Milinković Savića iz Genka u Lacio iznosi 18.000.000 evra što ga stavlja na osmo mesto najskupljih srpskih fudbalera u istoriji.

S obzirom da je Seregejova cena vrtoglavo skočila i je Lacio ovog leta mogao da uzme 50.000.000 evra na njemu, nije ni čudo što su odbijali da ga prodaju ovog leta dok ne reše problem druge polovine ugovora. Umesto da im Genk uzme 25.000.000 evra, Rimljani su se odlučili za trošak od 9.000.000 evra koji će im se višestruko isplatiti narednog leta.

Povezane teme :

» Lacio odbio Liverpulovih 27 miliona evra za Sergeja Milinković-Savića! (VIDEO)

Talentovanog veznog igrača drugi klub može automatski da odvede ako nebesko-plavima uplati 70 miliona evra.Želja fudbalskog kluba Liverpul da u svoje redove dovede srpskog igrača Sergeja Milinković-Savića nije bila dovoljna da se, za sada,...

» Lacio zabranio Milinković-Saviću da igra na U21 Evropskom prvenstvu!

Lacio je iskoristio to što EP počinje četiri dana nakon kraja zvaničnog termina FIFA.Mlada reprezentacija Srbije biće oslabljena na U21 Evropskom prvenstvu neigranjem veziste Sergeja Milinković-Savića.Kako prenosi SOS kanal njegov klub Lacio...

» Sergej Milinković-Savić u Laciju do 2022. godine!

Sjajni vezista, koji na „Olimpiku“ igra sezonu karijere, stavio je paraf na saradnju do juna 2022. čime je „poništen“ dosadašnji ugovor koji je isticao leta 2020.Nekoliko minuta iza podneva, čelnici Lacija su obavestili javnost da je...

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži