Nalazite se ovde: Početna

Muslin: Unapred dobijene utakmice su najteže

El. pošta Štampa PDF

Pred 'Orlovima' su u narednih deset dana dve važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija 2. septembra igra protiv Moldavije u Beogradu i tri dana kasnije u Irskoj protiv Iraca.

- "Ove dve utakmice su vrlo važne, kao i sve. Polazimo od principa da nam je prva najvažnija. Unapred dobijene utakmice su najteže. Tamo smo pobedili sa 3:0, ali prvih 10, 15 minuta smo imali malo problema. Svu koncentraciju i sav rad usmeravamo na taj duel", naveo je selektor Muslin.

Upitan o formi reprezentativaca, Muslin je rekao da neki igraju manje, a neki više, ali da je zadovoljan.

- "Oni koji igraju manje daju golove i u dobroj su formi. U odnosu na prethodna okupljanja više je onih koji igraju u svojim klubovima i to je pozitivna stvar. Vladimir Stojković nije samo juče dobro branio nego i protiv Videotona, u odličnoj je formi s obzirom da nije imao klub, ali je posebno trenirao. Pratio sam ga, bili smo u kontaktu, samo mu je falilo da potpiše i da igra zvanične utakmice za neki klub", rekao je on.

Srbi u šampionatima po Evropi igraju prilično efikasno. Davali su ih Pavlović, Kolarov, Ljajić.

- "(Aleksandar) Mitrović svaki put kad ulazi u igru (u Njukaslu) daje golove. Meni je važno kako će igrati kod nas. Zadovoljan sam kako igra, kako trenira i kako je motivisan i svaki put maltene u svakoj utakmici postigne gol. (Adem) Ljajić daje golove u Torinu zato je i dobio poziv, mislimo da je dobar momenat da ga zovemo i da je zaslužio", dodao je Muslin.

On je naveo da očekuje veliku podršku publike.

- "S obzirom na dobre rezultat našeg klupskog fudbala i plasman u Ligu Evropa siguran sam da će se pozitivna atmosfera koja se stvorila pomoći da stadion bude pun", dodao je selektor. Fudbaleri Srbije igraju u nedelju na stadionu Partizana, pošto su radovi na zameni travnate podloge na stadionu "Rajko Mitić".

"Igramo na dobrom terenu i to je najvažnije, nadam se da promena neće uticati na atmosferu i motrivaciju igrača", rekao je Muslin.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži