Nalazite se ovde: Početna

Na današnji dan Ivica Osim podneo ostavku na mesto selektora reprezentacije Jugoslavije (VIDEO)

El. pošta Štampa PDF

Razlog ostavke je bio početak agresije na grad Sarajevo.

Ivica OsimNa današnji dan pre tačno 25 godina, legendarni trener Ivica Osim podneo je ostavku na mesto fudbalskog selektora Jugoslavije.

Jugoslavija je osvojila prvo mesto u kvalifikacionoj grupi Četiri i izborila plasman na EP u Švedskoj 1992. Tri nedelje uoči odlaska na EP Ivica Osim je u Beogradu saopštio da podnosi ostavku na mesto selektora.

23. maja 1992. godine Ivica Osim je sazvao zvaničnu pres konferenciju na kojoj je novinarima objavio da više neće biti selektor reprezentacije Jugoslavije.Osim je uz sada već legendarne suze ostavku podneo zbog rata u BiH.

- "Ostavka je, ovako, najdirektnija stvar kad čovek kaže: odlazim i gotovo je. Opet vam kažem, a to sam već ponovio, da ne verujem da mogu da idem, niti ću ići, ni u Firencu ni u Švedsku. Sve što mogu da napravim, ovako ljudski, i ako me neko bude pitao, tu nema problema nikakvih, to je moj privatni gest, a vi ga možete protumačiti kako hoćete... To je neka moja lična odluka, a ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam, jer vi to vrlo dobro znate. Ali ako ništa drugo, i ono jedino što mogu da učinim za taj grad, pa da se i vi setite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava", rekao je u suzama Ivica Osim.

Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 757. kojom uvedene su sankcije Jugoslaviji, a one su predviđale potpuni međunarodni ekonomski embargo prema našoj državi. FIFA i UEFA su ovu odluku odmah sprovele u delo, a Jugoslavija je izbačena sa EP. Umesto Jugoslavije na EP je otišla Danska, koja je kasnije postala evropski šampion.

Povezane teme :

» Osim: Srbi i Hrvati moraju misliti na fudbal, a ne na politiku

Verujem da su tenzije splasnule i da će u prvom planu biti fudbal i nastojanje da se prođe na Mondijal u Brazilu. Žreb kvalifikacionih grupa za Svetsko prvenstvo 2012. doneo je - mini prvenstvo Balkana. U A grupi naći će se Srbija, Hrvatska i...

Komentari   

 
0 #2 world planet cup 07-06-2017 10:04
WOW just what I was ѕearching for. Came here by searchingg
for Ivіcɑ Osim
Citat
 
 
0 #1 fifa day results 05-06-2017 08:00
Нey thᥱre fantastіc blog! Doеs running a Ƅlog like this
take a great deal of work? I've no understanding
of cοmputer programming but I had been hoping to start mmy own blog in the near futurе.
Anyway, if you have any ideas or technbiques for new blo owners please share.

I understand this is օff topiic however I simply wanted
to ask. Τhank you!
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži