Nalazite se ovde: Početna

Muslin saopštio spisak igrača za meč protiv 'Jenkija'

El. pošta Štampa PDF

Na spisku se nalaze igrači iz domaćeg šampionata, jer se meč ne igra u FIFA terminu.

Selektor Srbije Slavoljub MuslinSelektor Srbije Slavoljub Muslin objavio je spisak igrača za prijateljski meč protiv selekcije SAD u San Dijegu 29. januara!

Na spisku se nalaze igrači iz domaćeg šampionata, jer se meč ne igra u FIFA terminu.

Pod iznenađenja bismo mogli da podvedemo samo dva imena - štoper iz Bačke Marko Klisura (24) i defanzivac Spartaka Nemanja Ćalasan, koji se dobro snalazi i n1 mestu štopera i na mestu levog beka.

- "U slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, odnosno povreda, imamo i nekoliko igrača u rezervi koji isto tako mogu da odgovore obavezama u ovom meču", kazao je selektor Slavoljub Muslin.

Srbiju će predstavljati golmani Filip Manojlović (Crvena zvezda) i Ognjen Čančarević (Radnik, Surdulica), te igrači Nikola Maraš (Rad), Lazar Jovanović (Borac, Čačak), Vladimir Kovačević (Vojvodina), Nemanja Ćalasan (Spartak), Marko Klisura (Bačka), Nikola Ćirković (Voždovac), Nemanja Miletić (Partizan), Marko Jevtović (Partizan), Stefan Panić (Metalac), Jovan Đokić (Javor), Marko Gobeljić (Napredak), Aleksandar Paločević (Vojvodina), Enver Alivodić (Novi Pazar), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Marko Mrkić (Radnički, Niš) i Saša Jovanović (Mladost Lučani).

Pod iznenađenja bismo mogli da podvedemo samo dva imena - Marko Klisura (24), štoper iz Bačke i Nemanja Ćalasan, defanzivac Spartaka koji se dobro snalazi i ne mestu štopera i na mestu levog beka.

- "U slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, odnosno povreda, imamo i nekoliko igrača u rezervi koji isto tako mogu da odgovore obavezama u ovom meču", kazao je selektor Slavoljub Muslin.

Na spisku se nalazi 18 igrača, a želja selektora je da svi dobiju priliku.

- "Ne bi bilo fer prema klubovima da im uzimamo igrače sa priprema, a da ne igraju u San Dijegu. Imamo pravo na šest izmena, tako da će praktično svi dobiti šansu".

Svi klubovi Superlige imaće jednog ili više igrača u meču sa Amerikancima...

- "Samo će Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina imati po dvojicu igrača, a Čukarički neće imati predstavnike u San Dijegu. Zamolili su nas da im izađemo u susret, jer su nedavno promenili trenera. I razumeli smo ih", podvukao je Muslin i okupljanje najavio za 23. januar u Staroj Pazovi.

Za razliku od naše selekcije SAD će praktično igrati u najačem sastavu.

- "Njihovi reprezentativci nastupaju uglavnom u MLS ligi, gotovo da nemaju „strance“ u ekipi. Mi, ipak, gledamo sebe, želim da vidim kvalitet momaka iz naše lige, način na koji će se adaptirati. I ako se neko od njih nametne dobrom igrom, zašto se ne bi našao i na spisku za meč sa Gruzijom u martu. Idemo, dakle, u Ameriku da ostavimo dobar utisak, postignemo dobar rezultat", zaključio je selektor Orlova.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži