Nalazite se ovde: Početna

Antić: Jedina kalkulacija je pobeda.

El. pošta Štampa PDF

Radomir Antić i ne pomišlja na kalkulacije u odlučujućem susretu protiv Australije (sreda, 20.30)

Na pobedu, bez kalkulacija i osvrtanja na tok meča Nemačke i Gane. To će biti jedino opredelelje srpskih „orlova“ u okršaju sa Australijom za opstanak na SP i plasman u osminu finala. Selektor Srbije Radomir Antić ponavljajući da je Mundijal pitanje trenutka a ne klase, da je moć karaktera a ne uvek fizičke snage, najavio je da „orlovi“ neće biti kalkulanti već samo praktičari.

- Jedina kalkulacija je pobeda. Ona je imperativ jer protiv sebe imamo rivala koji se neće predati, a ima iza sebe i

armiju navijača, koja im je davala snage da izdrže protiv Gane sa igračem manje. Moramo utakmici da priđemo ozbiljno. Poštujemo rivala, ali moramo da pobedimo sebe, jer od nas samih sve zavisi - tvrdi Antić.

 

Australija je protiv Gane impresionirala naš stručni štab jer posle isključenja Kjuela i izjednačenja nije izgubila glavu već je odigrala muški, čak propustila šansu za slavlje.


- Australija je selekcija bez kompleksa sa jednom dugom i lepom sportskom kulturom. Imaju izraženi sportski moral, jer su u oba meča igrali sa igračem manje, a protiv Gane bili i bliži pobedi. Igrači imaju mentalnu snagu da se izbore sa svakom vrstom problema, a kako bih potkrepio njihov kvalitet izneću i statistički podatak da su oni četvrta selekcija na Mundijalu po pretrčanim kilometrima. Vraća im se u tim Kejhil, igrač koji im mnogo znači, ali nedostajaće im Kjuel i u zadnjoj liniji Mur pa ćemo videti kako će oni rešiti te probleme. Za razliku od Novog Zelanda, „oziji“ imaju alternativu u igri sa Kenedijem pa su samim tim i opasniji.

Antić jedino nije hteo da govori o taktici.

- Postoji valjda i faktor iznenađenja? - uzvratio je Antić. - Ako sam rekao da ćemo ići na pobedu, to znači da ćemo težiti da ostvarimo pozitivu u svim fazama igre i razmišljanjima, ali ne bih hteo da govorim o detaljima. Neće to ni Verbek!

Svestan je selektor da naša igra još nije na nivou mogućnosti.

- Nisam zadovoljan igrom, možemo to mnogo bolje. Ali, pokazali smo da smo reprezentacija sa karakterom, jer je trebalo pobediti Nemce posle gotovo četiri decenije i da se ne zadovoljavamo postignutim. Zato verujem u nas!

Još samo da se nadamo, kao što je ubeđen i selektor, da su naši igrači naučili lekciju iz prethodnih mečeva i da bar u našem šesnaestercu više neće igrati rukama...

KARTONI KROJE TIM ZA „KENGURE“

PROTIV Australije, selektor Antić može da računa na sve igrače. Luković je odradio kaznu, ali Žigić, Kuzmanović, Ivanović, Kolarov, Subotić i Vidić imaju po karton i u opasnosti su da zarade „žuticu“ za osminu finala.

- Još razmišljamo da li da kalkulišemo i da nekog igrača sa kartonom izostavimo iz startne postave - kaže Antić.

SELEKTOR NEZADOVOLJAN

PRIMEĆENO je tokom prvog i drugog meča da su naši rezervni igrači na zagrevanju više gledali meč nego što su radili na dovođenju tela u „radnu temperaturu“.

- Od sada sa igračima na zagrevanje ide i kondicioni trener jer nismo zadovoljni kako su se igrači zagrevali u toku prethodne dve utakmice - ne krije selektor.

VEČERNJI TRENING

TRENINZI reprezentacije će se održavati u večernjim satima, obavestio je selektor Srbije.

- Meč se igra u večernjem terminu od 20.30 časova i na nadmorskoj visini od svega 670 metara, pa ćemo u cilju što bolje adaptacije do utakmice trenirati u večernjem terminu od 19.30 časova. Svi su zdravi i to je najvažnije - kaže Antić.

POKLON ZA BAKU

ANTIĆEVOJ supruzi Veri rođendan je 23.juna, na dan utakmice sa Australijom, pa je selektor preneo da su mu unuci naredili da baki pokloni pobedu.

NEMAMO „PORODIČNIH PROBLEMA“

KAO razlog za loše igre i rezultate Francuske, Engleske i još nekih selekcija, Antić vidi u lošoj familijarnoj situaciji glavnih igrača.

- Čitali smo tokom godine da recimo Anelka, Runi, Lampard imaju porodičnih problema. Kod nas vlada porodična atmosfera, to nas razlikuje od drugih - objasnio je Antić.

IDEMO DALJE


1. pobedimo Australiju bilo kojim rezultatom, bez obzira na ishod susreta Nemačka - Gana.
2. remiziramo sa Australijom, a Gana pobedi Nemačku
3. remiziramo sa Australijom, a Nemačka pobedi Ganu sa dva ili više golova razlike
4. remiziramo sa Australijom, Nemačka minimalno pobedi Ganu, uz uslov da postignemo u poslednjem meču barem dva pogotka više od Gane (u slučaju da imamo potpuno identičnu gol-razliku kao Gana otpali bismo zbog poraza u međusobnom duelu).

PRVI U GRUPI


1. pobedimo Australiju, a Gana i Nemačka remiziraju
2. pobedimo Australiju, Nemačka savlada Ganu, ali uz uslov da trijumfujemo sa tri i više golova razlike nego što to učine Nemci (u slučaju da imamo potpuno identičnu gol-razliku kao „panceri“ bili bismo u prednosti zbog boljeg međusobnog susreta).

PROPOZICIJE

U slučaju da dve ili više selekcija završe sa istim brojem bodova odlučuje:
1. Bolja gol-razlika (ukupna).
2. Veći broj postignutih golova (ukupno).
3. Skor u međusobnom susretu.
4. Gol-razlika u međusobnim susretima.
5. Žreb u organizaciji FIFA.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži