Nalazite se ovde: Početna

Kalkulatori upaljeni, Srbija može dalje i bez pobede

El. pošta Štampa PDF

Gana preuzela vođstvo u grupi, Srbija može dalje i bez pobede. Svaki poraz naše selekcije u duelu sa Australijom značio bi i kraj takmičenja za "orlove".

U slučaju remija između Nemačke i Gane i pobede Srbije nad Australijom, "orlovi" bi u osminu finala išli sa prvog mesta pošto bi imali šest bodova, Gana pet, a Nemačka četiri. Ukoliko Nemačka pobedi Ganu, Srbija može da bude prva u grupi samo u slučaju ubedljive pobede nad Australijom od 4:0, koliki je bio i rezultat na susretu Nemačka - Australija.

Reprezentaciji Srbije za plasman u drugi krug dovoljan je remi nad Australijom samo u slučaju da Gana savlada Nemačku. U tom slučaju "crne zvezde" bi bile prve sa sedam bodova, dok bi Srbija bila druga sa četiri boda.

Čak i u slučaju pobede Nemačke nad Ganom, Srbija bi u drugi krug mogla uz pobedu Nemaca sa više od dva gola razlike ili sopstveni remi sa više od dva postignuta gola (2:2, 3:3 itd.), s obzirom da bi u tom slučaju "orlovi" imali isti broj bodova kao i Gana (četiri), ali bi mogli da zbog većeg broja postignutih pogodaka prođu u drugi krug.

Remijem protiv Australije koja je igrala sa 10 igrača (1:1) Gana je propustila priliku da praktično obezbedi plasman u drugi krug takmičenja. Posle nerešenog ishoda ovog susreta Gana je na čelu tabele grupe D sa četiri boda, praćena Nemačkom sa tri boda (gol razlika +3) i Srbijom sa takođe tri boda (gol razlika 0).

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži